PapagajBirodalom

Kakadu - egyéniség a papagájok között

Kakadu - egyéniség a papagájok között

Citron Cockatoos

A Narancsbóbitás kakadu csendesebb, mint a legtöbb kakadufaj, de igénye a foglalkozásra és a gazdi társaságára ugyanúgy nagy. Intenzív és szeretetteljes, és a lehető legtöbbet van emberi környezetben, az ember társaságának mindig nagyon örül.
Pálmakakadu (arakakadu)

Nagy, erőteljes madarak, amelyek a tapasztalt papagáj tulajdonosok szakértelmét igénylik. Kézzel táplált egyedeik kiváló, szelíd háziállatok, de határozott, alapos nevelést igényelnek, amit egy kezdő papagájos nem képes megadni nekik. Beszerzésük nehéz, az áruk elképzelhetetlenül magas, ezért is érdemes csak gyakorlott madártartóknak belevágni egy ilyen madárral való együttélésbe. Egyszerűen fogalmazva - ezek merész papagájok, akiknek merész tulajdonosok kellenek. Aki egy kicsit is fél a nagy madaraktól, jobb, ha elkerüli őket.Csupaszszemű kakadu

Egyedi kinézetű, sokak számára nem is szépnek tűnő papagáj. Megosztó külseje egy nagyon bohókás, játékos madarat takar. Kicsit kisebb, mint kakadutársai, mozgása viszont egy kicsivel jobb és élénkebb a természete is, nagyon szórakoztató és játékos madár. Gyermekes családok számára is ideális, továbbá megfelelő házi kedvenc azoknak is, akik egy óriáspapagáj személyiségére és intelligenciájára vágynak, de egy kisebb testű madár személyében.